top of page
חיפוש
  • תמונת הסופר/תRona Barzily-Oded

מהן התופעות המרכזיות שאני נתקלת בהן בבתים לא מסודרים ?

  1. מתנות: נותנים לכם- אל תקחו ! לפעמים אני מגיעה לבית אחרי שכבר סידרתי אותו ביחד עם בעלי הבית והעפנו הרבה שקיות של פריטים מיותרים, ומגלה שקיות חדשות. לתדהמתי, אני מגלה שבעלי הבית הספיקו בינתיים לקבל מתנות, לעיתים קרובות, חפצים מיותרים לחלוטין. האמא נפטרה מספרים ישנים, הגיסה העבירה בגדים, והשכנה עשתה סדר במטבח. הלקוחה שלי "זכתה" בכל הכלים המיותרים מהם השכנה החליטה להיפרד. גם לנו לעיתים קורה, שהחפצים שלנו יפים או יקרים מכדי למסור אותם באופן אנונימי ואז אנו מחפשים מישהו קרוב להעניק לו את החפץ ב"מתנה", וזאת גם דרך שלנו לא להיפרד לגמרי מהחפצים אלא להשאיר אותם קרובים אלינו. לדעתי, זה לא נכון לתת מתנות מסוג זה ולא נכון לקבלן. כ"א צריך להחליט מה להוציא מהארון ואז למסור למסגרת מתאימה (למשל, חנות יד 2, תרומה וכיוצ"ב).

  2. סטוקים: אין שום הצדקה להחזיק בבית מלאי של קופסאות שימורים, מזון יבש, נייר טואלט וחומרי ניקוי. כולנו גרים באזורים מיושבים ונגישים לחנויות סופר כמעט 24/7 ולכן אין שום סיבה לאגור בבית. עלינו לקנות רק את מה שחסר לנו. לא צריך להחזיק מלאים בבית אלא אם אתם גרים באזור מאוד נידח. רובינו הולכים לקניות לפחות פעם בשבוע.

  3. אולי פעם: לעיתים קרובות אני מסדרת עם לקוחה ארון בגדים והיא שומרת פריטים הזויים מתוך המחשבה ש"אולי פעם היא תלבש את זה בפורים". או לחילופין, כי היא מקווה לחזור להיות מידה 38 כפי שהיתה בסוף התיכון. כמו כן, קורה שאני מסדרת מטבח עם מישהי ששומרת כלים לבת שאולי תרצה בהם בעתיד, או לסופ"ש שבו תחליט להכין ג'חנון (תרחיש שלא קרה בשנים האחרונות). אני מציעה להיפטר מכל אותם בגדים, כלי מטבח, מוצרי איפור שאין להם כל שימוש בהווה והסיכוי שיהיה להם שימוש בעתיד, אפסי. אין טעם למלא את הבית בפריטי "אולי פעם".

  4. איחוד משפחות: אחת מתופעות הבלגן הכי נפוצות הינה, שפריטים מאותה קטיגוריה מאוחסנים בכמה מקומות. המצב של כפילות ושילוש מקומות אחסון לאותו נושא יוצר עומס ובלגן ובעיקר אין לנו מושג כמה יש ואיפה. כמה אורז, כמה שימורים, כמה זוגות נעליים. נסו לקבץ את כל החפצים השייכים לאותה קטיגוריה למקום אחד: כל הבגדים שלכם באותו ארון. כל החפצים שקשורים לים / בריכה / טיולים / מחנאות באותו מקום. מזון יבש (למעט אריזות פתוחות) באותה מגירה או מזווה וכו'. כך תדעו כמה ומה יש לכם ולא תחפשו נואשות אחר חפצים וגם לא תקנו מוצרים שכבר יש לכם מהם די והותר.

  5. חדר האורחים / מרפסת שירות / חדר עבודה: בפוסט הקודם שלי כתבתי על תפקידה של מרפסת השירות. התופעה שאליה אני רוצה להתייחס רלוונטית, למעשה, לכל חדר שאין לו תפקיד ברור. הבעיה עם החדר שאין לו ייעוד, היא ששמים בו מזוודות שאין להם מקום, מאווררים, מפזרי חום, מכשירי חשמל, אריחים עודפים ועוד ועוד. כך הופך החדר הזה למחסן. אני סבורה שכדאי לזרוק ממנו את כל התכולה שאינה רלוונטית לכם בהווה ולפנות אותו, גם אם אין לו מטרה ברורה השאירו את החדר הזה אסתטי ובר שימוש.


.

25 צפיות0 תגובות

Comments


bottom of page