top of page
חיפוש
  • תמונת הסופר/תRona Barzily-Oded

הטיפול בכביסה - טיפים ממסדרת ארונות מנוסה

להרבה מהאנשים שאני מגיעה אליהם הביתה יש הררי כביסה על הספה, או אם הבית מרווח מספיק, אז יש איזה חדר שבו יש ערימות של כביסה לא מקופלת. אני מציעה להימנע מהמצב (המייאש) הזה.


הפעם היחידה שבה היו לי הררי כביסה שהתקשיתי להשתלט עליהם, היתה כאשר בתי הבכורה השתחררה מהצבא והביאה עימה כ- 10 תיקים ענקיים ומלאים בבגדים וציוד שאגרה במשך שנתיים בבסיס שבו שירתה, ואז הפילה אותם עלי בבת אחת, ביום השחרור...ביתר הזמן, גם במעברי דירות, אני מצליחה לשלוט בערימות הכביסה.


גם כשיצא לי לעבור דירות, על מנת להימנע מהמצב של הררי כביסה לא מטופלים, הבאתי את כל המצעים המשומשים מהמיטות של בני הבית למכבסה ביום המעבר, ורק כשבוע אחרי מעבר הדירה הגעתי לאסוף אותם נקיים ומקופלים, כשהדירה החדשה כבר היתה מסודרת פחות או יותר, והיו לי ארונות נקיים לאפסן בהם את המצעים.


בעניין כביסה של מגבות ומצעים, אני מציעה לא לייצר ערימת ענקית בסל הכביסה (שאצלי הוא גדול, אבל אני משתדלת לא "לפוצץ" אותו). ביום שבו אתם מנקים את הבית (או ביום שבו מגיע/ה מנקה) כדאי לאסוף את כל המצעים והמגבות ולהכניס אותם למכונה (כמובן, לבן בנפרד מצבעוני או שחור). להפעיל מיד את מכונת הכביסה ולתלות בחוץ או לשים במייבש. את המצעים והמגבות הבהירים אני אוהבת לכבס בטמפ' גבוהה יותר.


אחרי שהכביסה מתייבשת, מקפלים אותה מהחבל הישר לארון. לזריזים יותר (אם משתמשים במייבש) אפשר להוריד בבוקר מהמיטות ובצהריים כבר להחזיר למיטות אחרי כביסה וייבוש (וכך צריך רק מעט סטים ואין צורך למלא את הארונות באינספור סטים של מצעים).


חשוב לי להדגיש, שצריך לטפל בכביסה באופן שוטף. אני למשל, מיד אחרי שתולה מכונה (כהה, נניח) כבר ממלאה את המכונה בכביסה הבאה (לבנה), כך שלמחרת בבוקר אוכל מיד להפעיל ולתלות. טיפול שוטף בכביסה ימנע את עוגמת הנפש של התמודדות עם ערימות מאיימות, לחץ בבוקר כשהילדים לא מוצאים בגדים לביה"ס, וגם- את תופעת הגרביים הבודדים. אני עושה מדי יום לפחות מכונת כביסה אחת, שאת תוכנה אני מכינה ביום שלפני.


רצוי, אם זה אפשרי, להחזיק 2 סלי כביסה, האחד לכביסה לבנה והשני לכביסה כהה / צבעונית. בני הבית מתבקשים, כאשר הם מחליפים בגדים, להכניס אותם לסל הנכון. גם ילדים צעירים ילמדו מהר את ה"פרינציפ".


עוד מספר טיפים, ממסדרת מקצועית, בעניין הטיפול בכביסה:


  1. לבדוק כיסים ולהפוך פריטים - לפני שמכניסים כביסה למכונה חשוב לבדוק את כל הכיסים ולוודא שלא ישתרבבו למכונה אבנים, מטבעות וכד' שעלולים להרוס את המשאבה של המכונה, או נייר טואלט / טישיו, שמתפורר ומלכלך את הכביסה, ומאוד קשה להיפטר ממנו (בעיקר כשהבגדים כהים ונייר הטואלט לבן). כמו כן, יש לוודא שהשרוולים בחוץ, שהרוכסנים סגורים, ושהדפסים או ניטים / פאייטים, פונים פנימה.


  2. טמפרטורת הכביסה - נושא הטמפ' הוא עניין חשוב. כאשר מכבסים בטמפ' גבוהה מדי, בתוכנית ארוכה מדי, הבגדים נהרסים יותר מהר. אני ממליצה על כביסה ב 30-40 מעלות אלא אם מדובר במצעים או מגבות, או בבגדים שהתלכלכו או הזיעו בהם מאוד, שאז אפשר ב- 60 מעלות. הבגדים יתבלו פחות וגם נחסוך זמן וחשמל. כמו כן, ככל שמכבסים בטמפ' נמוכה יותר, קטן הצורך בהפרדת צבעים.


  3. אטבי כביסה - כשאנו תולים כביסה חשוב למקם את האטבים במקומות מוצנעים ולא באמצע הבגד, כדי שלא ישאירו סימן של צביטה, למשל לשים אטבים בבתי השחי של החולצה ולא באמצע החזה. כמו כן, אני משתדלת לבחור כאלה שהם לא "חזקים" מדי אלא מסוג רך יותר שלא משאיר סימן בבגד. בנוסף, אם משאירים כביסה הרבה זמן בחוץ, בשמש הישראלית הקופחת, זה יגרום לבגדים לדהות. שימו לב להוריד כביסה מהחבל מיד כשהיא יבשה.


  4. מייבש הכביסה - אני תמיד ממליצה לתלות כביסה ולא להכניס אותה למייבש, באקלים הישראלי זה מתבקש, לעניות דעתי. תליית הכביסה חוסכת באנרגיה ושומרת על פריטי הלבוש. מי שמשתמשת במייבש - יש לשים לב לא לדחוס אותו. הכביסה מתייבשת טוב יותר ויוצאת פחות מקומטת כאשר המייבש אינו עמוס לעייפה. מכיוון שבגדים לעיתים מתכווצים במייבש, אני ממליצה לפחות בפעמים הראשונות לכבס בטמפ' נמוכה, ולתלות לייבוש, עד שהבד מתייצב. רק אח"כ לעבור לשימוש במייבש. את המסנן של המייבש, אני מנקה מהמוך שהצטבר, אחרי כל שימוש.





10 צפיות0 תגובות

Comments


bottom of page