לפני שאני מתחילה לסדר אזור מסויים של המטבח עלי לבצע שלושה שלבים מקדימים.
אי אפשר לסדר ולארגן את המטבח ללא שלושת השלבים האלה.
הסידור והארגון יתבצעו בכל פעם באזור אחד של המטבח, משום שכל אזור מכיל פריטים מאותה משפחה. רק לאחר שסיימתי לארגן ולסדר אזור אחד, אני עוברת לאזור הבא.
אני בד"כ מתחילה בסידור אזור המזון - מזווה, תבלינים, מקרר ולא באזורים המאחסנים כלים ואביזרים.
מניסיוני, אנשים בד"כ פחות רגשיים בנוגע למזון ולכן קל להם יותר לזרוק אוכל, מאשר כלים, שיש להם ערך נוסטלגי לעיתים.
מהסיבה הזאת אני מתחילה באזור של המזון אבל השלבים זהים.
1. ריקון : מרוקנים את תכולת האזור ומרכזים את כל הפריטים במקום אחד גם אם היו מפוזרים בכמה מקומות במטבח, כלומר, אם, למשל, אני מתחילה באזור התבלינים, עלי לרוקן את כל המגירות, הארונות, המעמדים והקופסאות המכילים כלים ושקיות עם תבלינים ולרכז אותם יחד על שולחן אחד. רק כך יוכלו הלקוחות להבין כמה תבלינים יש להם במטבח. אנשים בד"כ מופתעים לראות כמה יש להם.
2. זריקה : אני זורקת מוצרים שפג תוקפם, או כאלה שהם פגומים או בלויים מסיבה כלשהי. רק אחרי שניפטר מכל אלה נוכל לדעת איפה לאחסן את אלה שנותרו לנו. כפי שמארי קונדו, כוהנת הסדר מדגישה תמיד, השלב של הזריקה, הוא קריטי. אם נחזיר למקומם את כל הפריטים ללא ניפוי לא נשיג דבר. הבלגן יחזור לקדמותו במהרה.
בלגן נוצר הן מעומס פריטים והן ממיקום לא נכון שלהם במרחב. צריך להיפטר מפריטים ואח"כ למצוא מקום לנותרים.
3. ניפוי : גם אחרי הזריקה הראשונית ממשיכים לנפות. אני חושבת יחד עם בעלי הבית, אם החפצים נחוצים להם או מסבים להם אושר. לא כל פריט שהוא שלם, תקין ובתוקף, עדיין נדרש במטבח שלכם. מה שנמחה אותי הם 2 עקרונות: האם הפריט פרקטי ? כלומר ייעשה בו שימוש בעתיד הקרוב, ושנית - האם הפריט מסב אושר לבעלי הבית. אם אחד מהתנאים מתקיים יש להשאיר את הפריט. אדגיש- לא להשאיר פריט שיש כוונה להשתמש בו בעתיד הרחוק.
את שלושת השלבים הנ"ל יש ליישם בכל אחד מהאזורים במטבח, ושיהיה בהצלחה !
コメント